home
Klik hier voor de foto's

Tijdens onze omzwervingen in Oost Kreta belandden wij in een bergdorp genaamd Kalami.

Momenteel wonen er in dit dorp nog ongeveer 15 inwoners, de rest van de huizen is verlaten, vaak nog min of meer volledig ingericht. Er hangt een bizarre sfeer, te vergelijken met de beste Westerns van Clint Eastwood.

Het enige wat je hoort is het geluid van klapperende deuren en ramen en onheilspellende geluiden van heen en weer bewegende voorwerpen, piep, piep, piep. Voor de gevoeligen onder ons zou je een gevoel van kippenvel kunnen bekruipen, een echte spookstad dus ...

Dit bergdorp is bijna verlaten, doordat de regering de inwoners van het dorp meedeelde dat zij binnen afzienbare tijd het dorp moesten verlaten, dit vanwege de bouw van een stuwdam.
Hierbij zou het dorp Kalami, geheel onder water komen te staan.
Fascinerend is dat zij dit vaak met achterlating van stoelen, bedden en televisies hebben gedaan.

Uiteindelijk gingen de plannen voor een dam niet door, ik vermoed dat de meeste inwoners elders een bestaan opgebouwd hadden en nooit terug zijn gekeerd naar Kalami.

De stad is bizar, we zijn er maar één kat tegengekomen, welke je overal op Kreta massaal aantreft in dorpen en er hangt een naargeestige sfeer.

U treft een foto aan van enkele inwoners, dit zijn de enige mensen die ik tijdens mijn bezoek heb gezien, deze stad is zeker een bezoek waard, als u niet al te veel last heeft van nervositeit.